dimecres, 21 de març del 2012

L'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Un logotip entre el funcionalisme i l'espiritualitat

Carpeta original
El dia 20 de març, sortint de la lectura pública de fragments de les Confessions, de sant Agustí d’Hipona –un acte adreçat a professors universitaris de la Missió Metròpolis celebrat en l'edifici del Seminari del carrer Diputació- em vaig trobar un cartell de l''Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona. Immediatament vaig recordar l'encàrrec de l'Antoni Matabosch de fer un logotip per l'ISCREB, potser era l'any 1996.

Han passat els anys, però encara penso que va ser tot un repte dissenyar un senyal d'dentitat entre el funcionalisme estructural i l'esperitualitat.

El símbol de la flama és una referencia clara a la iconografia tradicional de l'Esperit Sant, la part divertida va ser dibuixar una creu que actua com a subratllat i suport del cercle de la flama. Però avui, quan veig el logotip, penso que l'eix vertical de la creu talla el text d'una manera mol brusca, potser caldria redissenyar-lo. Tampoc m'agraden les manipulacions que han fet, la tipografia és un art delicat i no han respectat l'equilibri dels espais enre ls lletres ni entre les paraules i les línies. Dels colors ja no parlo.

Logotip original
Logotip actual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada